Welkom op mijn website

 

 

Mijn naam is Koos van Tol, ik ben al ruim 50 jaar werkzaam als graficus.

 

Naast autonoom werk heb ik ook altijd veel werk voor collega-kunstenaars uitgevoerd. Hierbij kwamen alle facetten van het grafische handwerk aan de orde: tekenen, fotografie, vormgeving, typografie, drukwerkvoorbereiding, drukken (zeef- en hoogdruk), nabewerking etc.

 

Sinds een aantal jaren wijd ik me weer uitsluitend aan mijn eigen werk, waarbij ik kan putten uit een grote schat aan materiaal, middelen, ervaring en vaardigheden.

 

Uitgangspunt bij mijn huidige prenten is steeds een foto, die ik bewerk totdat een in mijn ogen bevredigend resultaat is bereikt. Daarbij spelen de hand en het oog van de graficus, die ik van huis uit ben, een doorslaggevende rol.

Dikwijls zijn patronen, spiegelingen, perspectief of symmetrie de onderwerpen. Die vind ik dan weer vaak in de architectuur.

De prenten worden uitgevoerd als c-print in een beperkte oplage op hoogwaardige papiersoorten. Het formaat is meestentijds A2 (42 x 59,4 cm), maar elk ander formaat is mogelijk.

 

Daarnaast heb ik inmiddels ook een uitgebreide collectie foto's, die nog dagelijks groeit. Hieruit maak ik regelmatig een keuze voor het vervaardigen van prachtige ultrachrome-prints. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in mijn portfolio, elders op deze site.

 

Sinds enige tijd experimenteer ik met een geheel nieuwe techniek, die ik ceegee-print heb gedoopt, afgeleid van 'computer generated print'.

Hierbij laat ik de computer een prent genereren, binnen door mij aangegeven kaders en volgens door mij bepaalde voorwaarden. Dit levert af en toe verrassende beelden op, zoals hier te zien is.

Actueel

 

De tentoonstelling 'VAN DIE DINGEN...' in Museum Veluwezoom

is verlengd tot 26 september 2020.

 

 

© Koos van Tol 2014 - 2020